Pàgines

dimarts, 7 de juliol del 2015

2015,l'Any de les biblioteques

El Govern de la Generalitat ha declarat l'any 2015 l'Any de les biblioteques coincidint amb el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya.
Constituïda l'any 1914, la Mancomunitat de Catalunya va encarregar al Consell d'Investigació Pedagògica un projecte de planificació per crear biblioteques a tot el territori de Catalunya per tal d'estendre la cultura i la formació per tot el país. Fruit d'aquell projecte, redactat bàsicament per Eugeni d'Ors, el juliol de 1915 la Mancomunitat va convocar el primer concurs per adjudicar quatre biblioteques populars, una a cada demarcació: Valls, Sallent, les Borges Blanques i Olot. Aquella tardor, ja va començar a funcionar l'Escola Superior de Bibliotecàries, que dotaria de personal format les biblioteques que començaven a funcionar.
Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat de Catalunya havia dit:

"Ni un sol poble sense escola, biblioteca, carretera ni telèfon..." 


Des de la biblioteca de l'escola ens adherim a aquesta commemoració i per això us demanem fotos de biblioteques que visiteu durant l'estiu. És el nostre petit homenatge a totes aquelles persones que van contribuir a portar la cultura a tots els racons del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada